Liderul Mișcării Cinci Stele din Italia cere noi alegeri în iunie

de Cuget Liber Joi, 03 Mai 2018 122
Liderul Mișcării Cinci Stele, cel mai bine clasat partid politic din Italia la alegerile legislative anticipate din martie, a cerut organizarea unui nou scrutin în iunie, întrucât negocierile pentru formarea unui nou guvern sunt în impas.
"În acest moment, pentru mine nu există o altă soluție", a declarat Luigi Di Maio, liderul Mișcării antisistem Cinci Stele, potrivit politico.eu.
Într-o înregistrare video postată, ieri, pe pagina sa de Facebook, Di Maio a acuzat Partidul Democrat (de centru-stânga) și formațiunea politică de extremă-dreapta Liga (fosta Liga Nordului) că refuză să coopereze cu Mișcarea Cinci Stele, care a câștigat cele mai multe voturi la alegerile din 4 martie. Totuși, formațiunea antisistem condusă de Di Maio nu a reușit să obțină majoritatea parlamentară. De altfel, nici măcar coaliția de dreapta/extremă-dreapta condusă de fostul premier Silvio Berlusconi nu a reușit această performanță. În acest timp, președintele Sergio Mattarella, care încearcă să intermedieze o înțelegere între părți, s-a pronunțat împotriva întoarcerii la urne și a sugerat că ar fi imposibil un nou scrutin în iunie.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei