Locuitorii Moscovei vor avea o săptămână de vacanţă din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19

de Madalina PETRESCU Duminică, 13 Iunie 2021 649
Primarul Moscovei, Sergehi Sobianin, a decretat o săptămână de vacanţă pentru a încetini răspândirea coronavirusului în capitala Rusiei, în urma creșterii drastice a cazurilor de COVID-19, relatează AFP.
„Săptămâna aceasta, situaţia răspândirii coronavirusului s-a deteriorat net, numărul noilor cazuri atingând vârful de anul trecut”, notează Sobianin într-un comunicat. Moscova a înregistrat sâmbătă 6.701 noi cazuri de COVID-19, un record pentru capitala rusă din decembrie anul trecut.
„Nu putem să nu reacţionăm în faţa acestei situaţii. Pentru a opri creşterea incidenţei şi a prezerva viaţa cetăţenilor, am semnat un decret ce prevede o săptămână de vacanţă între 12 şi 20 iunie”, a precizat Sobianin. Primarul capitalei a ordonat totodată închiderea spaţiilor de joacă pentru copii şi a centrelor comerciale până la 20 iunie. Sobianin a făcut totodată apel angajatorilor să privilegieze sistemul de telemuncă, pentru angajaţii care nu s-au vaccinat anti-COVID-19, şi a interzis restaurantelor din capitală să servească între orele 23:00 şi 06:00. Rusia a înregistrat sâmbătă 13.510 noi cazuri de coronavirus şi 399 de decese, cifra totală a cazurilor recensate în întreaga ţară ajungând la 5.193.964 şi la 126.073 de decese.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei