Lovitură strategică majoră: Ucraina bombardează un pod din regiunea Herson, folosit pentru aprovizionarea trupelor rusești

de Alina DRACOPOL Sâmbătă, 23 Iulie 2022 171
Ucraina susține că a lovit sâmbătă un pod în regiunea ocupată a Mării Negre, Herson, vizând o rută cheie de aprovizionare a Rusiei, potrivit Sky News, scrie stiripesurse.ro

Lovitura a vizat podul Darivskii peste râul Ingulets, folosit pentru aprovizionarea trupelor rusești, la câteva zile după ce a fost lovit un pod cheie peste râul Nipru, în apropiere, a declarat un consilier al guvernatorului regiunii care se află pe teritoriul controlat de Ucraina.

„Fiecare pod este un punct slab pentru logistică, iar forțele noastre armate distrug cu pricepere sistemul inamic. Nu este încă eliberarea Hersonului, ci un pas pregătitor serios în această direcție”, a anunțat Serhii Khlan.

Adjunctul șefului autorității regionale instalate de Rusia a declarat că podul a fost lovit de șapte rachete de la sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS) furnizate de Occident, dar că podul încă funcționează, a precizat agenția rusă de știri TASS.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei