Lovituri aeriene israeliene asupra Fâşiei Gaza

de Mircea GHIȚĂ Joi, 02 Februarie 2023 187
Israelul a efectuat lovituri aeriene asupra Fâşiei Gaza în cursul nopţii de miercuri spre joi, la câteva ore după ce a interceptat o rachetă trasă de pe acest teritoriu palestinian, potrivit unor corespondenţi ai agenţiei France Presse şi martorilor.
Mai multe noi rachete palestiniene au fost trase după aceste lovituri, iar în jurul orei 03.15 (01.15 GMT) s-au auzit noi explozii şi zgomot de avioane din oraşul Gaza, unde sufla un vânt puternic.

Într-un comunicat dat publicităţii la orele 02.41 (00.41 GMT), armata israeliană a confirmat că era pe punctul de a lovi Fâşia Gaza.
Potrivit unor surse de securitate locale şi martorilor, primele lovituri (cel puţin şapte) au lovit un centru de antrenament al Brigăzilor Ezzedin Al-Qassam, aripa armată a mişcării islamiste palestiniene Hamas, în tabăra de refugiaţi al-Maghazi (centrul Fâşiei Gaza).

Un corespondent al AFP a văzut două noi rachete trase în direcţia Israelului din Fâşia Gaza după aceste lovituri, iar martorii au vorbit despre mai multe rachete lansate din diferite locuri ale acestui micro-teritoriu cu 2,3 milioane de locuitori aflaţi sub blocada israeliană de când Hamas a preluat puterea acolo în 2007.

Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei (FPEP), un grup armat palestinian laic, a revendicat că a efectuat un tir de baraj de rachete ca răspuns la agresiunea sionistă asupra Fâşiei Gaza printre altele.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei