Premierul Galab Donev: „Macedonia de Nord trebuie să ţină la curent Bulgaria şi UE despre procesul de amendare a Constituţiei”

de Sorin MIHALACHE Duminică, 09 Aprilie 2023 107
Premierul interimar Galab Donev a comentat chestiunea amendării Constituţiei Republicii Macedonia de Nord. Într-un interviu acordat bTV, el a spus că fiecare stat este liber să-şi amendeze legislaţia potrivit legilor şi practicilor propriului stat.
Prim-ministrul a afirmat: „A pretinde că noi vrem să participăm la acest proces (n.r. - de amendare a Constituţiei Macedoniei de Nord) este o interpretare greşită. Vrem să fim ţinuţi la curent în legătură cu progresele. Macedonia de Nord este decisă să includă Bulgaria într-o naţiune ce construieşte statul, alături de alte naţiuni deja enumerate în Constituţie astfel încât drepturile tuturor persoanelor care au identitate bulgară sau cetăţenie bulgară să fie garantate”.
Donev a afirmat ferm că Bulgaria nu vrea să se amestece în afacerile interne ale Macedoniei de Nord.
„Totuşi, este normal să avem, atât Bulgaria, cât şi UE, informaţii actualizate legate de proces, întrucât Macedonia de Nord este angajată faţă de acest proces”, a spus el.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei