MAE: Atenţionare de călătorie în Grecia - perturbări majore ale transportului public în contextul grevelor

de Madalina PETRESCU Marţi, 27 Februarie 2024 168
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Elenă despre faptul că a fost anunţată o grevă generală de 24 de ore în sectorul public, miercuri, 28 februarie, pentru marcarea unui an de la catastrofa feroviară de la Tempe.

Potrivit unui comunicat al MAE, ca urmare a declarării participării la acţiunile revendicative a mai multor categorii profesionale vor fi perturbări majore ale transportului public, fiind afectată circulaţia tramvaielor, metroului şi garniturilor de tren suburban/proastiakos în Atena, precum şi a trenurilor intercity/OSE.

În Atena, precizează MAE, autobuzele şi troleibuzele vor circula în intervalul orar 9,00 - 21,00.

Şoferii de taxi din regiunea Attica, în care se află şi Atena, se află într-o grevă de 48 de ore, până la data de 28 februarie.

Pentru detalii legate de eventualele anulări ale zborurilor interne şi internaţionale din data de 28 februarie, operate pe aeroporturile din Republica Elenă, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să contacteze companiile de zbor şi agenţiile de turism.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728875 şi Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro şi www.mae.ro.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei