Mai multe insecte autorizate pentru consumul uman. Oamenii le pot include de acum în alimentația lor

de Isabel Andreea ANDRIEȘ Joi, 19 Ianuarie 2023 181
Încă o insectă a fost introdusă de Uniunea Europeană pe lista celor autorizate pentru consumul uman și pentru comercializare. Poate avea și reacții adverse pentru organism în anumite situații, potrivit RomâniaTV

Mai multe insecte autorizate pentru consumul uman. Oamenii le pot include de acum în alimentația lor

Larva gândacului de bălegar devine a patra insectă permisă pentru consum de Uniunea Europeană. Oamenii o pot include în alimentația lor de acum și o pot găti întreagă sau consumată sub formă de pudră sau de făină.

Mai mult, larvele gândacului de bălegar pot fi adăugate ca ingredient în diverse produse alimentare precum batoanele de cereale, paste sau produse de panificație.

Viermele de făină a fost prima insectă aprobată de UE pentru consumul uman. Nu conține nimic special, ci e o sursă viabilă de proteine unde alternativele lipsesc. „Astăzi, 4 mai, statele membre au aprobat o propunere a Comisiei Europene care permite utilizarea viermilor de făină galbeni uscați ca aliment nou”, se arata într-un comunicat al Comisiei Europene.
Alimentul se poate consuma ca gustare sub formă de insecte uscate întregi sau ca ingredient al unor produse alimentare, adică sub formă de pudră în produse proteice, biscuiți sau produse pe bază de aluat.

Taguri

Comentează știrea

Tot Ei
19 ianuarie 2023
Doar ei

Bălegar este mai ieftin! Dacă mănânci bălegar asiguri ecologizarea planetei! Asta aveți dacă va luați după toate "excrementele" omenirii!!!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei