Malta a respins cererea de extrădare a lui Paul de România

de Madalina PETRESCU Marţi, 21 Mai 2024 225
Instanța din Malta a decis luni, 20 mai, la al doilea termen de judecată, să nu îl extrădeze pe Paul de România, susținând că există un „risc real” ca acesta să sufere o încălcare a drepturilor sale fundamentale, a relatat publicația Times of Malta.

Prinţul Paul de România a fost condamnat în decembrie 2020 la 3 ani și 4 luni de închisoare

„Prințul român nu va fi extrădat în țara sa, după ce cererea autorităților române a fost respinsă luni de un tribunal din Malta”, a notat sursa citată.

Magistratul Leonard Caruana a susținut că există „un risc real” ca prințul să sufere o încălcare a drepturilor sale fundamentale dacă ar fi trimis înapoi în România, potrivit libertatea.ro

Avocatul maltez lui Paul, Jason Azzopardi, a vorbit despre modul în care instanțele franceze au respins o cerere de extrădare similară, concluzionând că exista un „risc real” ca drepturile fundamentale ale clientului său să fie încălcate.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată de autoritățile române prin Ministerul Justiției. Procesul prin care Paul al României va fi sau nu predat autorităților române a început pe 14 mai, în Malta, acolo unde fugarul a fost prins acum trei săptămâni.

Prinţul Paul de România, condamnat în decembrie 2020 la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa și fugit în Franța, țară care nu îl extrăda, a fost prins în Malta pe 28 aprilie.

El era într-un hotel de lux alături de soția sa, Lia. Ulterior, a fost arestat preventiv până pe 9 mai, dar cererea de eliberare pe cauțiune a fost respinsă.

Paul al României a fost dat în urmărire internațională pe 18 decembrie 2020, la o zi după ce a fost condamnat definitiv la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa și a pădurii Snagov.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei