Dacă Brexit-ul va fi amânat dincolo de 1 iulie Marea Britanie trebuie să participe la alegerile pentru Parlamentul European

de Cuget Liber Luni, 18 Martie 2019 282
Marea Britanie trebuie să participe la alegerile pentru Parlamentul European din luna mai dacă data retragerii sale din Uniunea Europeană va fi amânată până după 1 iulie, a apreciat delegatul Austriei la negocierile cu privire la Brexit, într-un interviu apărut sâmbătă și preluat de Reuters. 

Se așteaptă ca prim-ministrul britanic Theresa May să se deplaseze la Bruxelles, săptămâna aceasta, pentru a cere o scurtă amânare a Brexit-ului, după ce parlamentul de la Londra a votat, joi, pentru prelungirea negocierilor dincolo de termenul inițial al retragerii din UE, 29 martie. 

"Trebuie să așteptăm să vedem ce propune de fapt guvernul de la Londra. Dacă va exista o prelungire dincolo de 1 iulie, atunci, în orice circumstanță, Regatul Unit trebuie să voteze în mai pentru alegerile europene", a declarat diplomatul austriac Gregor Schusterschitz, pentru cotidianul Der Standard. 
"UE nu a fost niciodată partea din negocieri care a respins ceva din principiu. Același lucru se aplică și în problema prelungirii: nu ar trebui să eșueze din cauza noastră", a indicat el. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei