Măsuri extreme la Paris: Aparate mobile de aer condiționat la Jocurile Olimpice

de Madalina PETRESCU Duminică, 23 Iunie 2024 203
Se fac tot mai multe eforturi la Paris pentru ca atleții să nu aibă de pierdut din cauza călădurii extreme. Mai multe delegaţii vor să aducă aparate mobile de aer condiţionat în satul olimpic din Franța pentru că apartamentele sportivilor nu au aer condiționat, relatează Le Figaro. Totodată, mai mulți atleți au spus deja că intenționează să vină la Paris cu propriile aparate de aer condiționat. Organizatorii plănuiesc să mențină controlul temperaturii cu ajutorul unui sistem de răcire care folosește apă din Sena.

În încercarea de a se asigura sustenabilitatea evenimentului sportiv, apartamentele care îi vor găzdui pe sportivi în perioada Jocurilor Olimpice de la Paris nu vor fi dotate cu aer condiţionat. Cu toate acestea, după avertismentul dur care a venit de la Paris, potrivit căruia sportivii ar putea intra în colaps din cauza căldurii, unele delegaţii plănuiesc să îşi menţină sportivii la răcoare prin mijloace proprii, potrivit Le Figaro.

Pentru a compensa lipsa aparetelor de aer condiționat, satul olimpic a instalat peste 8.000 de ventilatoare şi un sistem de conducte de răcire sub podele. De asemenea, apartamentele sunt echipate cu podele reversibile care produc căldură iarna şi frig vara.

Sarah Hirshland, director general al Comitetului Olimpic American, a declarat că federaţia va pune la dispoziţie unităţi mobile de aer condiţionat. „După cum vă puteţi imagina, acesta este un moment în care consecvenţa şi predictibilitatea sunt esenţiale pentru performanţa echipei SUA”, a explicat ea. Sarah Hirshland a adăugat că aerul condiţionat este „o prioritate foarte mare” şi „un lucru pe care sportivii îl consideră esenţial pentru performanţa lor”.

La rândul său, Comitetul Olimpic Australian a instalat deja aparate de aer condiţionat în fiecare cameră „pentru a le uşura somnul sportivilor, dintre care mulţi vor trebui să se odihnească în timpul zilei”, a declarat Anna Meares, şefa delegaţiei, pentru The Guardian.



Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei