Măsurile lui Barroso pentru salvarea UE

de Cuget Liber Vineri, 15 Iunie 2012 302
Președintele CE, Jose Manuel Barroso, a declarat, miercuri, în plenul Parlamentului European că statele membre trebuie să fie de acord cu un buget comun, o uniune bancară și, în cele din urmă, cu o uniune politică pentru a salva Uniunea.
"Comisia a susținut întotdeauna că o combinație de măsuri imediate și măsuri pe termen mediu și lung reprezintă o parte a soluției de care avem nevoie pentru a depăși această criză. Nu sunt convins că urgența (n.r. - uniunii) este înțeleasă pe deplin în toate capitalele", a precizat Barroso. Președintele Comisiei Europene a menționat că, printre măsurile pe termen mediu ce se impun, se numără implementarea proiectelor aprobate pentru o guvernare economică europeană.
Dintre măsurile vizate pe termen lung Barroso a făcut referire la uniunea economică, monetară dar și bancară, iar, în ultimă instanță politică.
În contextul evenimentelor din ultima perioadă și dată fiind slaba absorbție a fondurilor structurale, președintele CE a declarat, miercuri, la Strasbourg că este necesar ca fiecare stat membru să se asigure de creșterea financiară și de suplimentarea locurilor de muncă.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei