Miniştrii de externe din NATO se reunesc pentru a discuta despre războiul din Ucraina şi tensiunile Serbia-Kosovo

de Sorin MIHALACHE Marţi, 28 Noiembrie 2023 473
Miniştrii de externe din NATO se reunesc, începând de marţi, 28 noiembrie, la Bruxelles, pentru a discuta diferite chestiuni de securitate, printre care războiul Rusiei împotriva Ucrainei şi tensiunile sporite dintre Serbia şi Kosovo, informează agenţia DPA.
La întâlnirea de două zile, miniştrii ar urma de asemenea să discute despre acţiunile destabilizatoare ale Rusiei dincolo de Ucraina, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.
Aceasta include acuzaţiile Helsinkiului că Moscova a permis recent ca zeci de migranţi fără acte din Orientul Mijlociu şi Africa să călătorească prin Rusia în Finlanda.
Tensiunile sporite dintre Serbia şi Kosovo se află, de asemenea, pe ordinea de zi. NATO a desfăşurat trupe suplimentare în ultimele luni pentru a-şi întări forţa de menţinere a păcii în Kosovo după un atac violent asupra poliţiei kosovare.
„NATO va face ceea ce este necesar pentru a menţine stabilitatea în această regiune. Este important pentru NATO. Avem o istorie acolo, avem o prezenţă acolo”, a spus Stoltenberg.
Miercuri, ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, li se va alătura omologilor săi din NATO, când se aşteaptă ca aceştia să sublinieze sprijinul lor continuu pentru această ţară sfâşiată de război.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei