Moarte cumplită pentru o bolnavă incurabilă. În loc să fie eutanasiată, a sfârșit tragic

de Madalina PETRESCU Miercuri, 06 Septembrie 2023 241
O tânără din Belgia, în vârstă de 36 de ani, care suferea de cancer în fază terminală a decis să recurgă la moartea asistată. Cu toate acestea, eutanasia ei nu a decurs conform planului, relatează La Libre Belgique.

În decembrie 2021, Alexina, o femeie de 35 de ani din Oupéy, a mers la spital pentru a afla mai multe despre cancerul care o afecta. Verdictul medicilor a fost clar: cancerul ei este incurabil şi mai are doar un an de trăit. Starea acestei mame, care avea o fiică de 15 ani, se deteriora brusc. Pe 29 martie 2022, în urma unor consultări cu familia, cu cele două asistente care o îngrijeau la domiciliu şi cu medicul ei, s-a decis să-i fie uşurată suferinţa. 

Din punctul lor de vedere, eutanasia era singura modalitate de a-i curma durerea. Însă când medicul a ajuns la domiciliul pacientei cu echipamentul său, eutanasia nu a avut loc aşa cum era prevăzut. Medicul de familie nu a luat cantitatea potrivită de produse şi de aceea, cu ajutorul unei perne, îngrijitoarele au pus capăt vieţii pacientei.

Cu două zile înainte de înmormântarea femeii, o persoană a informat procuratura despre acest fapt, care i-a fost relatat de una dintre cele două asistente medicale prezente în timpul eutanasiei. Medicul legist care a examinat cadavrul a observat într-adevăr urme de sufocare pe faţa victimei atunci când a întocmit raportul. Ca urmare, a fost depusă o plângere la procuratura din Liège. 

Partenerul şi fiica Alexinei au demarat o acţiune civilă împotriva medicului de familie şi a celor două asistente.Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei