NATO studiază posibilitatea de a doborî rachetele ruseşti foarte aproape de frontierele sale

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 27 Martie 2024 107
Ministrul adjunct de externe al Poloniei a declarat că NATO ia în considerare posibilitatea de a doborî rachetele ruseşti care se apropie prea mult de frontierele Alianţei Nord-Atlantice, la două zile după ce Polonia a raportat o încălcare a spaţiului său aerian, scrie agenţia AFP.
Varşovia a indicat că o rachetă de croazieră rusească lansată în cursul nopţii spre oraşe din vestul Ucrainei a pătruns, duminică, în spaţiul aerian polonez timp de 39 de secunde.
Ministrul polonez al apărării a făcut cunoscut că Polonia şi-a activat toate sistemele antiaeriene şi că racheta ar fi fost doborâtă dacă ar fi existat cel mai mic indiciu că se îndreaptă către o ţintă de pe teritoriul polonez.
Ministrul adjunct polonez de externe Andrzej Szejna a declarat că „diverse concepte sunt analizate în cadrul NATO” de la acest incident, „inclusiv doborârea acestor rachete atunci când sunt foarte aproape de frontierele NATO”, din care Polonia face parte.
„Dar acest lucru se poate face doar cu acordul părţii ucrainene şi ţinând cont de consecinţele internaţionale”, a adăugat Szejna.
Varşovia a deplâns că ambasadorul Rusiei în Polonia a ignorat o convocare oficială la Ministerul polonez de Externe în urma incidentului cu rachetă.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei