Netanyahu, audiat de procurorul general pentru afaceri de corupție

de Cuget Liber Miercuri, 12 Iunie 2019 229
Premierul israelian Benjamin Netanyahu va fi audiat la începutul lui octombrie de procurorul general în cadrul acuzațiilor de corupție care îl vizează, a informat, luni, avocatul acestuia, relatează AFP. 

Procurorul general al Israelului, Avichai Mandelblit, a respins, joi, cererea prim-ministrului de a amâna încă o dată această audiere. 

Amit Haddad a afirmat, luni, într-o înregistrare video difuzată de purtătorul de cuvânt al familiei Netanyahu, că putea fi acordată o amânare a audierii, dar, în urma refuzului procurorului, "vom fi prezenți". 

Benjamin Netanyahu solicitase ca audierea să fie amânată din cauza dizolvării parlamentului și organizării de alegeri la 17 septembrie, la o dată "rezonabilă" după scrutin, a informat, joi, într-un comunicat, Ministerul Justiției. 
Incapabil să formeze o coaliție după alegerile din 9 aprilie, Benjamin Netanyahu a trebuit să facă parlamentul să voteze propria sa dizolvare pentru a evita ca președintele să încredințeze unuia din opozanții săi misiunea de a forma o coaliție guvernamentală fără el, conducând țara la noi alegeri.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei