Noi ajutoare de la stat pentru anumite categorii de români

de Isabel Andreea ANDRIEȘ Miercuri, 01 Februarie 2023 228
Consiliul European a adoptat o recomandare care vizează combaterea sărăciei şi a excluziunii sociale şi urmărirea unor niveluri ridicate de ocupare a forţei de muncă prin promovarea unui sprijin adecvat pentru venit, prin intermediul venitului minim, a accesului efectiv la servicii de facilitare şi servicii esenţiale pentru persoanele care nu dispun de resurse suficiente şi prin încurajarea integrării pe piaţa muncii a persoanelor care sunt apte de muncă.

Deşi toate statele membre dispun de plase de siguranţă socială, progresele înregistrate în ceea ce priveşte accesibilitatea şi adecvarea acestora au fost inegale, se arată într-un comunicat de presă al Consiliul European.

În aceste condiții, CE recomandă ca statele membre să stabilească şi, dacă este necesar, să consolideze plase de siguranţă socială solide, combinând un sprijin adecvat pentru venit, prin intermediul unor prestaţii de venit minim şi al altor prestaţii monetare de însoţire, cu prestaţii în natură, şi oferind acces la servicii de facilitare şi servicii esenţiale. Citește mai departe

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei