Obama, declarații provocatoare despre Coreea de Nord

de Cuget Liber Marţi, 27 Martie 2012 263
"Nu se știe cu certitudine cine conduce regimul nord-coreean", a declarat președintele SUA Barack Obama, exprimând astfel, în mod oficial, îngrijorarea cu privire la stabilitatea puterii nucleare. Președintele SUA, Barack Obama, declară că nu se știe cu certitudine cine conduce regimul nord-coreean, în timp ce noul lider, tânărul Kim Jong-Un, își evaluează autoritatea, informează AFP.
"Este greu să ne facem o idee despre Kim Jong-Un, mai ales pentru că situația din Coreea de Nord pare perturbată. Nu putem ști cu certitudine cine controlează regimul și care sunt obiectivele pe termen lung", afirmă Barack Obama. Președintele SUA a apreciat că abordarea Chinei pentru moderarea provocărilor aliatului nord-coreean pare să nu funcționeze, dat fiind că nu conduce la o "schimbare fundamen-tală" în comportamentul Phenianului.
"Sugestia mea adresată Chinei este că modul în care exprimă preocupările în relația cu Coreea de Nord nu a condus la o schimbare fundamentală a comportamentului Coreei de Nord", a spus Barack Obama.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei