Oraș din România în care fumatul ar putea fi interzis. Proiectul este în dezbatere publică

de Madalina PETRESCU Luni, 29 Ianuarie 2024 424
Primăria unui oraș important din România pregătește o decizie cu impact asupra sănătății populației, și anume, interzicerea fumatului. Proiectul a fost pus în dezbatere publică până pe data de 8 februarie. Dacă intră în vigoare, toată lumea își va lăsa țigările acasă.

Primăria Brașov a anunțat o schimbare majoră privind fumatul, lansând un proiect care vizează interzicerea acestuia în anumite spații publice cheie din oraș. Conform propunerii, fumatul va fi interzis în parcuri și în toate spațiile închise, inclusiv:
la locurile de muncă
în mijloacele de transport locale.

Această inițiativă are scopul de a proteja sănătatea publică și de a promova un mediu mai curat și mai sănătos pentru toți locuitorii și vizitatorii orașului. Interzicerea va acoperi nu doar țigările clasice, ci și țigările electronice.
Primăria Brașov a lansat proiectul pentru dezbatere publică, invitând comunitatea să-și exprime părerile și să ofere feedback până la data de 8 februarie.
În urma acestei perioade de consultare, se va lua o decizie finală cu privire la implementarea interdicției de fumat în aceste locuri publice.

Mai trebuie spus că, începând cu data de 16 ianuarie, principalul producător de țigări din România a anunțat o creștere a prețurilor, aducând astfel o majorare medie de 1 leu pe pachet. Acest demers vine în contextul în care și un alt competitor a anunțat recent ajustări ale prețurilor la produsele sale, ca urmare a majorării accizelor la tutun.
Ultima modificare a prețurilor s-a produs în luna iulie a anului trecut, când și atunci s-a înregistrat o creștere de 1 leu pentru un pachet de țigări.

Conform noilor reglementări ale Codului Fiscal, acciza la mia de țigarete a crescut de la 625,97 lei în 2023 la 672,92 lei în 2024.
Această majorare este în concordanță cu noile prevederi fiscale. Ea se situează peste nivelurile estimate inițial pentru acest an. Comparativ cu prețurile din prima jumătate a anului trecut, noile tarife reprezintă o creștere de 2 lei pe pachet. Prețurile sunt cu 2,5 lei mai mari decât cele de la începutul anului anterior.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei