Parlamentarii britanici se pregătesc să acționeze în justiție guvernul

de Cuget Liber Luni, 09 Septembrie 2019 164
Parlamentarii britanici care se opun ieșirii țării fără acord din Uniunea Europeană pregătesc o acțiune în instanță pentru situația în care prim-ministrul Boris Johnson va refuza să amâne data Brexit-ului dincolo de 31 octombrie, scrie presa britanică de sâmbătă, potrivit Reuters. 

Măsura survine după ce parlamentul de la Londra a aprobat, săptămâna trecută, o lege care îl obligă pe prim-ministru să ceară o nouă amânare a Brexit-ului pentru a se evita o ieșire fără acord la 31 octombrie. 

Premierul Johnson a declarat însă că "mai degrabă ar zăcea mort într-un șanț" decât să ceară Bruxelles-ului o nouă amânare, ceea ce mărește probabilitatea ca guvernul său să încerce să găsească o portiță pentru a nu da curs legii sau pur și simplu să o ignore. 

Potrivit BBC, care citează surse parlamentare, deputați ai opoziției și conservatori moderați excluși din partid se pregătesc pentru un astfel de scenariu punând pe picioare o echipă de juriști care să lupte în instanță împotriva guvernului, dacă va fi necesar.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei