Parlamentul britanic s-a închis pentru cel puțin patru săptămâni

de Cuget Liber Joi, 26 Martie 2020 233
Parlamentul britanic și-a suspendat activitatea pentru cel puțin patru săptămâni, începând de ieri, ca parte a eforturilor guvernului de a opri răspândirea coronavirusului, informează Reuters.
Parlamentul ar fi trebuit să se închidă pentru o pauză de Paști de trei săptămâni, din 31 martie, dar o moțiune pe ordinea de zi, ieri, a propus ca aceasta să înceapă cu o săptămână mai devreme, pe măsură ce cresc temerile că politicienii și personalul sunt puși în pericol continuând să lucreze acolo.
Parlamentul fusese deja închis pentru vizitatori și și-a redus numărul de parlamentari care au acces în Camera Comunelor pentru a le permite să stea mai distanțat în conformitate cu măsurile de distanțare socială.
Lindsay Hoyle, președintele Camerei Comunelor, a declarat, de asemenea, luni, că toate voturile ce au loc vor fi adaptate pentru a evita procesul obișnuit când sute de parlamentari sunt înghesuiți într-o cameră nu foarte spațioasă pe măsură ce voturile sunt numărate.
Moțiunea, prezentată de liderul Camerei Comunelor Jacob Rees-Mogg, declară că activitatea acestei Camere se amână până marți, 21 aprilie 2020. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei