Parlamentul bulgar a aprobat noul guvern al prim-ministrului Nikolai Denkov

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 07 Iunie 2023 133
Parlamentul a votat alegerea lui Nikolai Denkov ca prim-ministru al Bulgariei, votul în legislativul cu 240 de locuri fiind de 132-69 şi nicio abţinere. Denkov a fost desemnat prim-ministru de o coaliţie formată din „Continuăm Schimbarea” şi Bulgaria Democratică. După nouă luni, Denkov va face rocada în această funcţie cu Maria Gabriel, de la GERB-UDF.
Adresându-se Parlamentului, Denkov şi-a luat angajamentul de a prezenta un proiect de buget cu ţinta de deficit de 3%, pentru a îndeplini angajamentele din programul internaţional, de a lucra pentru intrarea Bulgariei în Schengen în 2023 şi zona euro de la începutul lui 2025, şi de a implementa agenda legislativă, inclusiv modificări la Constituţie, în strânsă coordonare cu Adunarea Naţională.
El a spus că, dacă priorităţile nu vor fi implementate, va demisiona. „Nu a fost visul meu din copilărie să fiu prim-ministru într-o ţară în gravă criză politică, cu o societate divizată. Visul meu din copilărie a fost să fiu om de ştiinţă şi mi l-am împlinit. De aceea, dacă priorităţile nu vor fi îndeplinite, voi demisiona”, a spus el. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Ultima oră

Titlurile zilei