Plângere penală pentru fals împotriva Curții Constituționale

de Cuget Liber Joi, 09 August 2012 282
Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție (PICCJ) a fost sesizat cu privire la falsificarea unor înscrisuri oficiale transmise de Curtea Constituțională către Guvern, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.
O persoană fizică a înaintat PICCJ o plângere penală sub aspectul comiterii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale, ca urmare a transmiterii de adrese contradictorii de Curtea Constitu-țională către Guvern, au precizat sursele citate.
În 2 august, Curtea Constituțio-nală (CC) a decis să solicite relații de la Guvern pentru lămurirea numărului de alegători în baza căruia s-a organizat referendumul. În comunicarea către mass-media și în minuta Curții s-au consemnat cele anunțate public, în timp ce Guvernului i s-a transmis un alt mesaj.
Astfel, Curtea Constituțională a revenit, luni, cu o adresă către Guvern în care precizează că a solicitat listele electorale perma-nente, actualizate conform Legii 3/2000 privind desfășurarea referen-dumului și listele în baza cărora s-a organizat consultarea populară din 29 iulie.
"Având în vedere interpretările diferite apărute în mass-media și în conferința de presă a Guvernului României, care a avut loc în data de 3 august 2012, cu privire la datele solicitate Guvernului prin Adresa Curții Constituționale a României nr.5305 din 3 august 2012, Plenul Curții Constituționale revine cu o adresă precizatoare", se arată într-un comunicat de presă de luni.
În anexa atașată comunicatului se arată că președintele Curții, Augustin Zegrean, "având în ve-dere interpretările diferite apărute în mass-media și în conferința de presă a Guvernului" din 3 august, precizează că plenul CC "a solicitat Executivului listele electorale permanente, actualizate conform dispozițiilor articolului 17, alineatul 2, din Legea 3/2000, liste în baza cărora s-a desfășurat referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea președintelui Traian Băsescu".
Confuzia privind solicitarea adresată Guvernului, în urma discuțiilor Curții Constituționale din 2 august, s-ar fi produs din cauza unei comunicări făcute de un judecător al Curții, care i-ar fi dictat unui magistrat asistent cererea către Executiv, au declarat, luni, pentru Mediafax, surse oficiale. Astfel, s-ar fi cerut Guvernului "actualizarea listelor" de alegători și "nu listele electorale permanente actualizate", precizează sursele citate.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei