Premierul provinciei canadiene Quebec, învins în circumscripția sa

de Cuget Liber Joi, 06 Septembrie 2012 225
Premierul în exercițiu și liderul Partidului Liberal din Quebec (PLQ), Jean Charest, a fost învins în circumscripția sa din Sherbrooke, potrivit proiecțiilor televiziunilor locale. 

După trei mandate consecutive la conducerea Quebecului, Jean Charest, în vârstă de 54 de ani, a obținut 34,7 la sută din voturi față de 42,41 la sută cât a obținut rivalul său din Partidul din Quebec (separatist), Serge Cardin, potrivit rezultatelor aproape definitive ale acestui scrutin care a condus la victoria PQ pe plan provincial.
În pofida unui bilanț pozitiv în materie de economie și o campanie bună, liderul liberal nu și-a putut apăra temele predilecte, respectiv economia, locurile de muncă și stabilitatea.
În afară de uzura puterii, el a fost învins și din cauza suspiciunilor de corupție care planează asupra Guvernului în exercițiu, precum și a absenței unui consens în conflictul social cu studenții privind creșterea taxelor de școlarizare. Circumscripția sa numără o populație studențească importantă care s-a mobilizat puternic în primăvară în acest conflict. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei