Președintele Argentinei către David Cameron:Marea Britanie trebuie să returneze Insulele Falkland

de Cuget Liber Joi, 03 Ianuarie 2013 232
Premierul David Cameron (foto) trebuie să returneze Insulele Falkland Argentinei, la 180 de ani după ce țara din America de Sud a fost "deposedată cu forța" de aceste teritorii, a susținut președintele țării, Cristina Kirchner, într-o scrisoare publicată ca anunț  în ediția de joi a cotidianului britanic The Guardian, relatează The Daily Telegraph, citat de Agerpres.
Într-o scrisoare emoțională deschisă adresată premierului Camerun, Kirchner a făcut apel la el să onoreze o rezoluție a ONU datând din 1965 și să înceapă negocierile cu privire la returnarea Insulelor.
Momentul publicării scrisorii a fost ales pentru a coincide cu marcarea datei de 3 ianuarie 1833, când Marea Britanie a preluat controlul asupra Insulelor de la argentinieni.
Scrisoarea de 212 cuvinte, trimisă în copie lui Ban Ki-moon, secretarul general al ONU, se referă în mod repetat la Insulele Falkland ca la Insulele Malvine, numele spaniol pentru insule al guvernului argentinian.
În scrisoare se spune: "Cu 180 de ani în urmă, la aceeași dată, 3 ianuarie, în cadrul unor exerciții flagrante ale colonialismului de secol al XIX-lea, Argentina a fost deposedată cu forța de Insulele Malvine, care sunt situate la 14.000 km (8.700 mile) distanță de Londra...
 
Citește mai mult...
 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei