Preşedintele Franţei promite un plan de acţiune guvernamentală pe un termen de 100 de zile

de Sorin MIHALACHE Marţi, 18 Aprilie 2023 195
Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a acordat un termen de 100 de zile pentru a însănătoşi ţara după săptămâni de proteste şi furie, ca reacţie la planurile sale nepopulare de a creşte vârsta de pensionare, cerând guvernului său să deschidă discuţii cu sindicatele pe o gamă largă de probleme, relatează agenţia Reuters.
Într-un discurs televizat, în plină criză politică legată de aprobarea acestei reforme, Macron a insistat asupra faptului că modificările aprobate de guvernul său sunt singurul răspuns posibil la creşterea progresivă a numărului de pensionari şi a speranţei de viaţă.
El a spus că reforma pensiilor „este necesară” pentru a evita acumularea de deficite şi a propus un nou „pact social” pentru a îmbunătăţi condiţiile de muncă.
În acest discurs televizat, la două zile după ce a promulgat legea de creştere a vârstei de pensionare cu doi ani, până la 64 de ani, Macron a declarat că doreşte ca premierul să propună măsuri privind condiţiile de muncă, legea şi ordinea publică, educaţia şi sănătatea.
„La 14 iulie, trebuie să fim capabili să facem un bilanţ”, a spus Macron, referindu-se la Ziua Bastiliei (cucerirea fortăreţei la 14 iulie 1789), ziua naţională a Franţei, adesea o piatră de hotar în politica franceză.
„Avem în faţa noastră 100 de zile de linişte, unitate, ambiţie şi acţiune pentru Franţa”, a declarat el.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei