Președintele Parlamentului german speră că Marea Britanie se va răzgândi în privința Brexitului

de Cuget Liber Luni, 02 Aprilie 2018 538
Președintele Parlamentului german, Wolfgang Schäuble, speră că Marea Britanie se va răzgândi în privința ieșirii din Uniunea Europeană după otrăvirea fostului dublu agent rus Serghei Skripal și a fiicei acestuia în Anglia, atribuită de Londra Moscovei.

"Am speranța că britanicii vor rămâne în UE", a declarat fostul ministru german de Finanțe pentru grupul german de presă Funke, adăugând că atacul cu o substanță neurotoxică asupra fostului spion rus și a fiicei sale, ce a fost comis la începutul acestei luni, a demonstrat "cât de bine este să nu fii singur în lume". 

La începutul acestei săptămâni, amintește Politico.eu, 19 țări ale Uniunii Europene, printre care și România, s-au alăturat Marii Britanii, anunțând că vor expulza diplomați ruși, după ce s-a ajuns la concluzia că "nu există o altă explicație plauzibilă" pentru atac în afară de implicarea Rusiei. 

Potrivit lui Wolfgang Schäuble, în urma acestui exercițiu de solidaritate, Marea Britanie ar putea să-și dea seama că Europa funcționează și să analizeze dacă ar fi cu adevărat inteligent să părăsească blocul comunitar.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei