Prima persoană contaminată cu Ebola în afara Africii, a fost externată

de Cuget Liber Miercuri, 05 Noiembrie 2014 2265
Asistenta medicală Teresa Romero, prima persoană contaminată cu Ebola în afara Africii, a părăsit miercuri spitalul, după ce a povestit cum s-a "agățat de viață" pentru a se vindeca și și-a exprimat speranța că va putea ajuta și alți bolnavi să se vindece, relatează AFP.
"Când simțeam că o să mor, m-am agățat de amintirile mele, de familie (...) de toată societatea spaniolă care luptă împotriva Ebola", a declarat ea, potrivit Mediafax.ro.
Asistenta în vârstă de 44 de ani a făcut primele declarații de presă de la spitalizarea sa, înainte de a părăsi spitalul Carlos III din Madrid, unde a fost internată la 6 octombrie.
"Această boală nu a contat pentru lumea occidentală până să ajungă aici", a adăugat Teresa Romero, care ar fi contractat Ebola în timp ce îngrijea un misionar infectat și repatriat din Sierra Leone, care a decedat la 25 septembrie.
Ea le-a mulțumit colegilor săi, echipei care a îngrijit-o și spaniolilor pentru miile de mesaje de încurajare.
Romero a dat asigurări că speră ca sângele său, care acum conține anticorpi, să poată fi folosit pentru a trata alți bolnavi.
Soțul său, Javier Limon, a denunțat eutanasierea câinelui lor, Excalibur, în timp ce ea se lupta pentru viață. Câinele a fost eutanasiat de autoritățile sanitare de la Madrid pentru a evita propagarea virusului. Potrivit lui Javier Limon, câinele a fost "executat" fără a se ști dacă era purtător al virusului.
"Teresa Romero, pacientă și angajată a spitalului nostru, va putea ieși astăzi, ceea ce este o veste excelentă după o lună foarte complicată pentru noi toți", a declarat anterior directorul spitalului Carlos III din Madrid, Rafael Perez-Santamaria. "Nu mai este nici urmă de virus în organismul său", a precizat el.
Teresa Romero, care lucra de 15 ani la acest spital, a avut primele simptome la 29 septembrie.
Cazul său a provocat o polemică în Spania cu privire la o pregătire neadecvată a personalului și o lipsă de echipament adaptat, dar și pentru că nu a fost izolată suficient de rapid, riscând astfel să contamineze și alte persoane.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei