Primul "contract" al lui Messi cu Barcelona, vândut pentru o sumă record la licitație

de Madalina PETRESCU Duminică, 19 Mai 2024 417
S-a vândut cel mai scump şerveţel al tuturor timpurilor! Este vorba despre o bucată de hârtie din anul 2000, prin care FC Barcelona promitea să-l achiziţioneze pe Lionel Messi, atunci în vârstă de 13 ani. Acest aşa-zis precontract a fost vândut la licitaţie cu aproape 800.000 de lire sterline.

Preţul de pornire pentru şerveţelul uşor cerat, scris cu cerneală albastră în limba spaniolă, a fost de 300.000 de lire sterline. Bucata de hârtie pătrată, cu latura de 16,5 cm, poartă promisiunea directorului de atunci al Fotbal Club Barcelona, de a semna un contract cu Lionel Messi.

„Acesta este probabil cel mai interesant șervețel de restaurant care a fost vreodată la licitație. Pe șervețel este scris un precontract care l-a legat pe Lionel Messi de FC Barcelona”, a declarat Marc Sands, directorul de marketing al Casei de licitaţii ’Bonhams’.

Ceea ce scrie pe şerveţelul între timp laminat şi înrămat se traduce astfel: „La Barcelona, pe 14 decembrie 2000, în prezenţa domnilor Minguella şi Horacio, Carles Rexach, directorul sportiv al FC Barcelona, este de acord, prin prezenta, sub responsabilitatea sa şi indiferent de orice opinie divergentă, să semneze cu jucătorul Lionel Messi, cu condiţia să respectăm sumele convenite.”

Şerveţelul a fost păstrat în toţi aceşti ani şi adus la casa de licitaţii de către unul dintre cei trei semnatari, respectiv agentul Horacio Gaggioli, care, de altfel, l-a şi recomandat pe tânărul argentinian.

„A fost semnat în timpul unui prânz, iar unul dintre cei trei semnatari a decis să-l păstreze pentru posteritate. Nu a avut niciodată însemnătate din punct de vedere juridic, dar, din punct de vedere emoțional, reprezintă legătura profundă sau începutul legăturii profunde pe care Messi a avut-o cu Barcelona”, a mai spus directorul de marketing al casei de licititații.

Messi a evoluat la FC Barcelona la vârsta de 16 ani. A marcat 672 de goluri în 778 de partide în care a jucat sub culorile grupării catalane. Este considerat drept cel mai bun jucător din generația sa și unul dintre cei mai buni din istoria fotbalului.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei