Procurorul CPI anunţă că va intensifica investigaţiile privind posibile crime de război în Gaza

de Sorin MIHALACHE Luni, 04 Decembrie 2023 303
Procurorul Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan a promis că tribunalul îşi va intensifica eforturile pentru investigarea posibilelor crime de război comise în conflictul dintre Israel şi Hamas din Fâşia Gaza, relatează agenţia AFP.
Karim Khan a subliniat, la sfârşitul unei vizite în Israel şi în teritoriile palestiniene, că vizita sa nu a fost de natură investigativă, dar a spus că a putut vorbi cu victime de ambele părţi ale conflictului.
După atacul Hamas din 7 octombrie asupra Israelului, soldat cu 1.200 de morţi şi capturarea a 240 de ostatici, Israelul a lansat o operaţiune militară vastă în Fâşia Gaza pentru a anihila gruparea Hamas, care controlează acest teritoriu.
Ministerul Sănătăţii din Gaza a anunţat că bombardamentele şi operaţiunile militare israeliene au făcut 15.523 de morţi şi 41.316 de răniţi, majoritatea civili, în enclava palestiniană.
„Acuzaţiile credibile de crime de război în timpul acestui conflict trebuie examinate şi trebuie să facă obiectul unei anchete independente”, a spus Khan. „Serviciile mele îşi vor intensifica eforturile pentru a avansa în investigaţiile lor”, a mai spus procurorul CPI.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei