Proteste împotriva lui Putin. SUTE de oameni, arestați

de Cuget Liber Sâmbătă, 07 Octombrie 2017 167
Peste 100 de persoane au fost arestate în urma protestelor prin care opoziția a marcat cea de-a 65-a aniversare a președintelui Vladimir Putin.

Proteste la Moscova. Susținătorii liderului opoziție, Alexei Navalny, arestat de autorități, s-au stâns în capitala Federației Ruse, pentru a manifesta împotriva lui Vladmir Putin.
Potrivit Reuters, pe o ploaie puternică, în jurul a 1000 de susținători ai lui Navalny s-au adunat în Piața Pushikin, din centrul Moscovei, pentru a striga împotriva președintelui Vladmir Putin. Ei scandează "Rusia va fi liberă" și "Rusia fără Putin".
Navalny, în prezent arestat pentru 20 de zile pentru că a încălcat regulile privind adunările publice, a făcut un apel pentru proteste în centrul Moscovei și în restul Rusiei imediat după ce Vladmir Putin și-a sărbătorit cea de-a 65-a aniversare. 

La Moscova, în Piața Roșie, polițiștii au reținut pentru scurt timp câteva persoane, dar nu au constatat încălcări ale legii. În alte 25 de localități, potrivit organizației neguvernamentale non-profit OVD-Info, au fost arestate 139 de persoane. Un martor a declarat agenției Reuters că forțele de ordine au arestat cel puțin 10 protestatari.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei