Proteste în California, după ce poliția a împușcat mortal un bărbat de culoare

de Cuget Liber Luni, 02 Aprilie 2018 123
Aproximativ 200 de persoane au protestat, noaptea trecută, în Sacramento, după ce autopsia lui Stephon Clark a contrazis explicația poliției, rezultând că bărbatul de culoare era neînarmat și a fost împușcat din spate, scrie Reuters.

Moartea lui Clark, în vârstă de 22 de ani, este cea mai recentă dintr-o lungă serie în care este implicată poliția americană și a atras mai multe proteste în SUA. 

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Clark - tatăl a doi copii - a fost împușcat în curtea casei bunicilor lui de politiștii care au răspuns unui apel potrivit căruia cineva ar sparge geamurile. Poliția a transmis că agenții care au tras 20 de focuri de armă spre bărbat se temeau că el este înarmat. Mai târziu s-a descoperit că ținea un telefon mobil. Autoritățile au spus că Clark se îndrepta amenințător spre polițiști, astfel aceștia au deschis focul. 

Cele mai recente proteste vin după o autopsie făcută independent care arată că niciunul dintre cele opt gloanțe nu l-a atins pe bărbat din față, ceea ce contrazice versiunea evenimentelor spusă de poliție. Clark a fost împușcat de șase ori în spate, o dată într-o parte și încă o dată în picior, potrivit raportului. Poliția din Sacramento a transmis într-un comunicat că nu comentează cazul până ce nu îi parvin rezultatele autopsiei oficiale.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei