Psihologie și sexualitate. Justiția europeană, decizie fără precedent!

de Cuget Liber Vineri, 26 Ianuarie 2018 168
Oficialii maghiari în domeniul imigrației nu ar fi trebuit să supună un solicitant de azil nigerian la teste psihologice pentru a determina dacă acesta spune adevărul că este homosexual, a decis, ieri, Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE),
relatează agenția Reuters, consultată de Agerpres.
Curtea de Justiție a UE, care a interzis efectiv utilizarea testelor pentru stabilirea orientării sexuale, considerând-o drept o invazie a celor mai intime aspecte ale vieții, a constatat că bărbatul neidentificat din Nigeria nu ar fi trebuit supus testelor care au inclus desenarea imaginii unei persoane în ploaie și testul petelor de cerneală Rorschach.
Bărbatul a depus o cerere prin care solicita statut de refugiat în orașul maghiar Szeged, în aprilie 2015. La acea vreme, Ungaria începea să se confrunte cu o creștere a numărului de migranți ilegali din Africa și din Orientul Mijlociu, care traversau granița din Serbia.
Nigerianul și-a motivat solicitarea pe baza faptului că, fiind homosexual, s-a confruntat cu persecuții în țara sa natală.
"Un astfel de test reprezintă o intervenție disproporționată în viața privată a solicitantului de azil", se arată în hotărârea CJUE.
Judecătorii din Luxemburg au menționat că executivul european contestă fiabilitatea acestor teste.
Pe baza testelor, psihologul desemnat de statul maghiar a concluzionat că nigerianul nu era homosexual, iar cererea sa de azil a fost respinsă.
Curtea de Justiție a Uniunii Europene a afirmat că se poate solicita opinia unui expert, însă acest lucru trebuie să se facă prin respectarea drepturilor omului și nu ar trebui să se bazeze pe o singură hotărâre judecătorească. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei