Război Israel-Hamas. Cel puţin 20 de morţi în bombardarea unei şcoli în nordul Fâşiei Gaza

de Alina DRACOPOL Sâmbătă, 04 Noiembrie 2023 3898
Cel puţin 20 de persoane au fost ucise şi alte zeci rănite într-un atac "ţintit"asupra unei şcoli din nordul Fâşiei Gaza, a anunţat sâmbătă dimineaţa Ministerul Sănătăţii al Hamas din teritoriul palestinian, relatează AFP.
"Douăzeci de martiri şi zeci de răniţi au sosit la spitalul al-Chifa din oraşul Gaza, după atacul ţintit asupra unei şcoli transformate într-o tabără pentru persoane strămutate în zona al-Saftaoui, în nordul Fâşiei Gaza", a declarat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat. "Mai multe obuze de mortier au căzut asupra şcolii care a fost vizată direct", a adăugat sursa citată.
Speranţa unei încetări temporare a focului între Israel şi gruparea islamistă Hamas s-a stins vineri, după refuzul premierului israelian Benjamin Netanyahu, în ciuda încercărilor de mediere ale secretarului de stat american Antony Blinken, care a ajuns la Tel Aviv pentru a treia oară de la izbucnirea războiului. "Continuăm (ofensiva) cu toate forţele noastre, iar Israelul refuză un armistiţiu temporar care nu include eliberarea ostaticilor noştri", a transmis Netanyahu după o întâlnire cu Blinken. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei