Recomandări de la IGSU pentru sezonul de iarnă. Românii, sfătuiți să fie atenție la sursele de încălzire folosite

de Isabel Andreea ANDRIEȘ Marţi, 29 Noiembrie 2022 181
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) îi avertizează pe români, printr-un comunicat de presă, cu privire la pericolele la care se pot expune o dată cu intrarea în sezonul de iarnă, potrivit Gândul
În primul rând, sursele de încălzire folosite trebuie atent verificate și aici IGSU face referire cu precădere la coșurile de fum ale sobelor.
Comunicat IGSU. „4800 de pompieri, pregătiți să intervină”
Într-un comunicat, IGSU arată că, în perioada următoare, „va monitoriza permanent dinamica intervențiilor înregistrate la nivel național, iar la nevoie vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților”.

Astfel, precizează comunicatul IGSU, „peste 4.800 de pompieri sunt pregătiți să intervină, zilnic, atât pentru acordarea asistenței medicale de urgență, cât și pentru gestionarea tuturor solicitărilor primite din partea cetățenilor. În acest sens, colegii noștri pot interveni cu peste 3.700 de mijloace tehnice, dintre care aproape 800 echipaje de stingere, 131 de mașini de descarcerare, precum și peste 440 de echipaje SMURD care încadrează autospeciale pentru transport victime multiple, ambulanțe de prim ajutor și terapie intensivă mobilă, precum și ambulanțe pentru transport neonatologic”.
În afara măsurilor dispuse la nivel operativ, o atenție sporită este acordată prevenirii evenimentelor care pot fi generate de nerespectarea măsurilor de prevenire a incendiilor. „Numai în ultimele trei săptămâni, inspectorii de prevenire au desfășurat acțiuni de control inopinat la peste 650 de operatori economici din toate județele țării și municipiul București. Misiunile au vizat obiective cu aglomerări de persoane, iar scopul principal urmărit a fost verificarea respectării numărului maxim de utilizatori și accesibilitatea căilor de evacuare. Pe timpul acestor acțiuni, pentru deficiențele constatate, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3.380.000 lei”, subliniază IGSU.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei