Regele Charles, întâmpinat de zeci de săteni la Viscri, în ultima zi a vizitei sale în România

de Madalina PETRESCU Marţi, 06 Iunie 2023 251
Regele Charles al III-lea a mers marți, la „casa albastră” de la Viscri, una dintre proprietățile pe care le are în România, unde a fost așteptat cu aplauze și urale de zeci de persoane.

Circa 150 de localnici l-au așteptat pe rege cu preparate tradiționale și alte daruri, potrivit TVR. Suveranul a schimbat câteva cuvinte cu oamenii, iar apoi a mers la biserica din satul Viscri. După câteva ore, Charles a plecat a plecat spre Târgu Mureș pentru a lua avionul către Londra.

În cursul dimineții, Charles s-a întâlnit, la o recepție, cu mai multe persoane cu care a colaborat pe când era prinț de Wales, reprezentanți ai unor ONG-uri din România și din Marea Britanie.

Autointitulatul rege al romilor, Dorin Cioabă, a mers și el la Viscri, unde spune că s-a numărat printre cei invitați la recepţia oferită de regele Charles.

„Sunt foarte onorat şi ne-am dorit de mult (să îl întâlnim pe rege – n.r.) pentru că, pentru noi, familia regală a fost un model atunci când s-a trecut de la titulatura de bulibaşă la cea de rege. Ca şi model a fost luată Casa Regală a Angliei… Mă bucur că astăzi sunt aici, la Viscri, mai ales că e la noi aici, în ţară, şi într-un loc atât de frumos pe care şi noi îl descoperim acum”, a declarat Dorin Cioabă.

Dorin Cioabă şi soţia sa i-au oferit Regelui Charles al III-lea un cadou: un cazan de cupru în miniatură, care îi reprezintă pe romi.

„Dacă ne-a invitat în casa lui, acasă la el, nu puteam să venim cu mâna goală. Îi aducem un cadou pentru rege, pentru casă”, a mai spus Dorin Cioabă.

Regele Charles are în România 10 proprietăți, dintre care cele mai cunoscute sunt cele de la Viscri și din Valea Zălanului, deschise turiştilor.

Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregătire de care beneficiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei