România a ajuns să importe energie hidro din Bulgaria. Ce se va întâmpla la iarnă

de Isabel Andreea ANDRIEȘ Duminică, 14 August 2022 147
Importurile de energie electrică din Bulgaria au explodat. După ce a făcut ravagii în agricultură, iar specialiștii vorbesc despre o explozie a prețurilor la toamnă, seceta a scăzut și producția de energie hidro, principala noastră sursă. În plus, importăm și mai multe alimente, în special lactate, potrivit Realitatea.net

În cauza secetei, nivelul apelor din țară a scăzut fără precedent în ultimii 70 de ani. Hidrocentralele au produs, în consecință, cu 3 TWh mai puțină energie electrică decât în alți ani. Energia hidro este principala sursă de alimentare a României, motiv pentru care importurile au explodat.
Producția de energie a scăzut cu 8% în primele 6 luni ale anului. În acest context, importăm cu 1 TWh peste media perioadei, iar cea mai multă energie vine din Bulgaria, potrivit Realitatea Plus.
Și alimentele vin din afară în cantități tot mai mari. Din cauza căldurii, dar și a lipsei apei și a hranei, animalele nu au dat suficient lapte, iar producția a scăzut cu circa 26 de mii de tone.
Economiștii nu văd cu ochi buni toate aceste importuri. "Creșterea importurilor de alimente de producție nealimentare toate acestea nu fac decât să crească inflația pentru că importăm produse la prețuri mai mari decât în urmă cu un an, cu cât inflația va crește puterea de cumpărare a oamenilor va fi mai redusa nivelul de trai scade pe măsura ce prețurile cresc și pe măsura ce nu reușim din producția internă să asigurăm necesarul de alimente de bază pentru populație," a declarat analistul economic Adrian Negrescu.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei