Rusia anunţă vizita şefului AIEA pentru discuţii despre centrala Zaporojie

de Cuget Liber Marţi, 07 Februarie 2023 143
Directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, va efectua o vizită la Moscova, săptămâna aceasta, pentru continuarea negocierilor privind instituirea unei zone de securitate în jurul centralei nucleare Zaporojie, a anunţat ministrul rus adjunct de externe, Serghei Riabkov, citat de agenţia EFE, consultată de Agerpres.
„Pot să confirm că vizita va avea loc săptămâna aceasta”, a declarat Riabkov, adăugând că Moscova mizează pe o discuţie „profundă şi profesionistă”.
Potrivit viceministrului rus, discuţiile despre zona de securitate din jurul acestei centrale atomice ucrainene, aflată sub controlul trupelor ruse din martie 2022, va constitui „problema-cheie” din agenda vizitei lui Grossi la Moscova.
Directorul AIEA a fost ultima oară în capitala rusă în decembrie 2022, când s-a întâlnit cu şeful agenţiei atomice ruse Rosatom, Aleksei Lihaciov. În acelaşi timp, luna trecută, Grossi a efectuat o vizită la Kiev, unde s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, cu care a abordat situaţia de securitate de la centrala Zaporojie şi desfăşurarea unor misiuni ale AIEA la alte centrale nucleare din Ucraina.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei