Rusia va decide ce face cu munițiile din Transnistria

de Cuget Liber Marţi, 24 Aprilie 2012 349
Rusia va lua o decizie referitoare la munițiile din Transnistria după ce Ministerul Apărării de la Moscova va examina toate aspectele acestei probleme, a declarat ieri vicepremierul Dmitri Rogozin, numit recent reprezentant special al Kremlinului pentru regiunea separatistă din Republica Moldova, relatează Itar-Tass, citată de Agerpres.
"Conducerea Ministerului Apărării analizează la ora actuală această chestiune, iar la sfârșitul analizei va fi adoptată o decizie", a afirmat Dmitri Rogozin, comentând informația din presă, potrivit căreia Rusia va începe retragerea munițiilor până la sfârșitul acestui an.
Ziarul Kommersant a scris pe 18 aprilie, citând surse din Ministerul rus al Afacerilor Externe, că procesul de retragere a munițiilor va începe până la sfârșitul lui 2012, Moscova considerând că aceasta va crea un context favorabil reglementării conflictului transnistrean.
"Pot să vă spun un singur lucru: depozitul de la Colbasna nu se deosebește cu nimic de alte arsenale ale armatei ruse, iar dacă termenul de valabilitate a munițiilor a expirat, trebuie luată o hotărâre - fie le retragem, fie le distrugem pe loc", a mai spus oficialul rus.
El a adăugat că Moscova "va face toate astea" și a ținut să sublinieze că noua conducere separatistă de la Tiraspol "are încredere în Rusia".
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei