Rusia va urgenta livrarea rachetelor S-400 către Turcia

de Cuget Liber Joi, 05 Aprilie 2018 161
Președintele rus Vladimir Putin a declarat, la Ankara, că țara sa va urgenta livrarea sistemelor ruse apărare antiaeriană S-400 comandate de Turcia, relatează AFP.
"Am discutat despre realizarea contractului pentru livrarea de S-400. Am luat decizia să urgentăm livrările acestor sisteme de apărare", a declarat șeful statului rus în cursul unei conferințe de presă, organizată în comun cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan.
Liderul de la Ankara a apărat decizia țării sale de a cumpăra aceste rachete, o decizie care a suscitat rezerve și critici printre aliații Turciei din cadrul NATO din cauza incompatibilității cu sistemele de apărare ale Alianței Nord-Atlantice.
"În legătură cu aceste S-400, este o decizie care aparține Turciei. Am încheiat un acord privind sistemele S-400, am închis acest dosar, este o afacere încheiată", a spus el.
În septembrie, Erdogan a anunțat că Moscova și Ankara au semnat un contract pentru achiziționarea acestor sisteme de apărare antiaeriană, iar în decembrie, un consilier al președintele Vladimir Putin a informat că acordul a fost finalizat.
Anunțul acestui contract a fost perceput ca o manifestare a revoltei președintelui turc, pe fondul gravelor tensiuni cu mai mulți lideri europeni și cu Statele Unite. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei