Scrutin pentru ratificarea voinței de independență în Catalonia

de Cuget Liber Luni, 27 Noiembrie 2017 146
Liderul separatist Carles Puigdemont și-a lansat, sâmbătă, în Belgia, campania pentru alegerile regionale în Catalonia, destinate să ratifice dorința de independență a regiunii, criticând totodată executivul spaniol și pe foștii săi parteneri din guvernul destituit, informează AFP.
În cursul referendumului asupra autodeterminării din 1 octombrie, "noi, catalanii, am demonstrat lumii că avem capacitatea și voința de a deveni un stat independent. Și în 21, trebuie să-l ratificăm", a declarat Carles Puigdemont, în sala de conferințe a unui hotel de la periferia orașului Bruges.
Aclamat de o audiență compusă din câteva zeci de persoane, fostul președinte al Cataloniei - destituit și aflat în exil - și-a prezentat lista pentru alegerile regionale, având ca fundal un drapel catalan și unul al UE, dar fără faimoasa "estelada", drapelul separatist.
În 27 octombrie, Parlamentul catalan a votat în favoarea independenței Cataloniei, declarație unilaterală urmată de punerea sub tutelă a regiunii de către guvernul central, provocând una dintre cele mai grave crize politice în Spania de când această țară a redevenit democratică în 1978.
Puigdemont s-a autoexilat împreună cu patru dintre foștii săi "miniștri" în capitala UE, unde este în stare de libertate condiționată.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei