Şeful spionajului rus a vizitat Coreea de Nord pentru a discuta despre securitate

de Sorin MIHALACHE Joi, 28 Martie 2024 77
Şeful Serviciului rus de Informaţii Extern, Serghei Narîşkin, a vizitat Phenianul, la începutul acestei săptămâni, pentru a discuta despre cooperarea în domeniul securităţii, a transmis agenţia nord-coreeană de presă KCNA, la câteva săptămâni după ce Seulul a acuzat nordul că a expediat mii de containere cu arme la Moscova pentru a sprijini invadarea Ucrainei, relatează AFP.
Serghei Narîşkin s-a întâlnit cu ministrul nord-coreean al securităţii statului, Ri Chang Dae, în cursul vizitei sale care a avut loc de luni până miercuri. Cei doi responsabili au discutat despre consolidarea cooperării „pentru a face faţă spionajului şi comploturilor tot mai numeroase ale forţelor ostile”, a raportat KCNA. „Cele două părţi au ajuns la un consens deplin asupra problemelor restante în timpul celor două întrevederi care s-au desfăşurat într-o atmosferă de camaraderie şi prietenie”, potrivit aceleiaşi surse.
Rusia şi Coreea de Nord sunt ambele supuse sancţiunilor internaţionale: Moscova pentru invadarea Ucrainei şi Phenianul pentru testele sale de arme nucleare.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei