Silvio Berlusconi va candida, anul viitor, la alegerile pentru Parlamentul European

de Cuget Liber Luni, 09 Iulie 2018 184
Fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi, va candida anul viitor în alegerile pentru Parlamentul European, a declarat președintele legislativului UE, Antonio Tajani, într-un interviu publicat în "La Stampa", informează dpa.

Lui Berlusconi, în prezent în vârstă de 81 de ani, i-a fost interzis până de curând să dețină funcții publice din cauza condamnării sale pentru fraudă fiscală, condamnare pe care el a ispășit-o. Interdicția a fost ridicată în luna mai a acestui an.

"I-am cerut să candideze în alegerile europene. Cred că e bine ca el să fie cap de listă (a partidului)", a spus  Antonio Tajani pentru cotidianul italian.

Întrebat cu privire la răspunsul lui Berlusconi, Tajani a declarat: "Cred că el intenționează să candideze. Cred că i-a făcut mare plăcere (cererea)".

Berlusconi a candidat în alegerile pentru Parlamentul European în 1994, 1999, 2004 și 2009, însă aproape de fiecare dată a renunțat la dreptul său de a ocupa un loc în Parlamentul European, cedându-l unui coleg de partid. Berlusconi a fost membru al legislaturii europene din 1999 până în 2001.

Tajani a fost numit recent vicepreședinte al parlamentarilor partidului de centru-dreapta Forza al lui Berlusconi și, potrivit "La Stampa", are trasată sarcina de a revigora partidul care a scăzut în sondaje.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei