Smartphone-urile interzise copiilor sub 13 ani și acasă și la școală. Vezi unde se întâmplă asta

de Madalina PETRESCU Luni, 05 Iunie 2023 292
Pe măsură ce tehnologia avansează cu o viteză amețitoare, un orășel din Irlanda a decis să intervină radical în privința utilizării telefoanelor inteligente de către minorii sub 13 ani.

Asociațiile de părinți ale școlilor din Greystones, Irlanda, îngrijorate de impactul lumii digitale asupra dezvoltării copiilor, au votat în favoarea unei interdicții voluntare asupra utilizării smartphone-urilor pentru copiii cu vârsta sub 13 ani. Această interdicție se aplică atât în școală, cât și acasă.

Deși interdicția este la acest moment voluntară, nu toți părinții sunt obligați să le interzică copiilor utilizarea smartphone-urilor. Cu toate acestea, majoritatea părinților sunt de acord cu această decizie și cred că, copiii lor nu se vor simți excluși, deoarece interdicția se aplică majorității copiilor din comunitate.

Unul dintre susținătorii acestei interdicții este și ministrul sănătății, Stephen Donnelly, care are trei copii care învață în zona respectivă. Prin susținerea sa, el adaugă o greutate suplimentară deciziei luate de majoritatea părinților, scrie news.ro.
Numeroase studii au arătat că expunerea timpurie la smartphone-uri poate afecta dezvoltarea creierului, gândirea și abilitățile lingvistice ale copiilor.

Greystones nu este singurul loc din lume în care s-a luat decizia de interzicere a smartphone-urilor pentru minori . Un sat din Maharashtra, India, a interzis telefoanele moderne pentru toți copiii cei sub 18 ani.

Aceste măsuri evidențiază preocuparea din ce în ce mai mare a comunităților și a părinților cu privire la impactul tehnologiei asupra dezvoltării sănătoase a copiilor și subliniază importanța unui echilibru adecvat între utilizarea tehnologiei și interacțiunea socială și dezvoltarea personală a celor mici.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei