Stare de urgenţă decretată în regiunea rusă Riazan din cauza incendiilor

de Mircea GHIȚĂ Marţi, 23 August 2022 133
Regiunea Riazan, situată la aproximativ 250 de kilometri est de Moscova, a anunţat marţi că a declarat stare de urgenţă pentru a face faţă incendiilor forestiere care au devastat peste 8.000 de hectare în ultimele zile, informează AFP.
Guvernatorul interimar, Pavel Malkov, a afirmat pe Telegram că această măsură va face posibilă mobilizarea mai multor mijloace pentru a proteja locuitorii şi teritoriile.

„Suprafaţa cuprinsă de incendiu continuă să se extindă încet”, a adăugat acesta, indicând că, potrivit serviciului de supraveghere aeriană a pădurilor, au fost afectate între 8.000 şi 9.000 de hectare.
Potrivit autorităţilor,suprafaţa de ardere activă a vizat 146 de hectare. La rândul său, ONG-ul Greenpeace a estimat, pe baza imaginilor din satelit, că au fost afectate cel puţin 11.000 de hectare.
Săptămâna trecută, fumul de la aceste incendii a ajuns să acopere părţi ale capitalei Moscova, provocând un răspuns puternic din partea autorităţilor.

Primarul capitalei, Serghei Sobianin, s-a deplasat în zona incendiilor. Într-o declaraţie pe Telegram, el a spus că 8.500 de persoane şi 200 de echipamente suplimentare vor fi dislocate pentru stingerea incendiului.
Anterior, autorităţile regionale indicaseră că au fost mobilizate 900 de persoane, şapte avioane şi zece elicoptere.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei