Starea de urgență prelungită în Tunisia până la sfârșitul lui ianuarie 2013

de Cuget Liber Vineri, 02 Noiembrie 2012 184
Președinția tunisiană a anunțat că prelungește cu trei luni starea de urgență din țară, până la sfârșitul lui 2013, transmite agenția oficială TAP, o decizie ce pare să semnaleze o deteriorare a condițiilor de securitate. 

Președintele provizoriu al republicii, Moncef Marzouki, a decis să prelungească cu trei luni starea de urgență de la data de 1 noiembrie 2012, a precizat agenția TAP, preluată de France Presse.
Această decizie a fost luată "în baza propunerilor unor cadre militare și din domeniul securității și după consultarea cu șeful guvernului provizoriu, Hamadi Jebali, și președintele Adunării Naționale Consti-tuante, Mustapha Ben Jaafar", conform aceleiași surse.
Starea de urgență, ce acordă puteri de intervenție sporite forțelor de ordine și armatei, este în vigoare în Tunisia din ianuarie 2011, când fostul președinte Zine El Abidine Ben Ali a fugit din țară pe fondul unei revolte populare. Începând din iulie, ea a fost prelungită în reprize de câte 30 de zile, iar autoritățile asigurau că acest lucru era dovada unei îmbunătățiri a condițiilor de securitate. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei