Statul Islamic confirmă uciderea teroristului Jihadi John

de Cuget Liber Miercuri, 20 Ianuarie 2016 104
Statul Islamic a confirmat că militantul britanic cunoscut sub numele de John Jihadistul a murit. Uciderea teroristului în urmă unei lovituri de drona a fost menționată într-un articol apărut în revista Dabiq a grupării extremiste.

Jihadistul, pe numele real Mohammed Emwazi, a devenit faimos după ce a apărut în mai multe clipuri de propagandă cu decapitări ale Statului Islamic, în care sunt executați inclusiv cetățeni britanici.
Cum a fost găsit și ucis John Jihadistul
În revista jihadistă i se aduce un elogiu lui Abu Muharib al-Muhajir - numele dat de Statul Islamic -, născut în Kuweit și care avea 26 de ani când a murit, potrivit The Independent.
Articolul confirmă anunțul făcut de americani cu luni bune înainte, și anume că John Jihadistul a fost ucis în urmă unui atac cu drona. În luna noiembrie a anului trecut, Pentagonul informa că știe cu "siguranță" că militantul celebru a fost anihilat.
Numindu-l "frate onorabil", revista Dabiq arată că Emwazi - care a crescut la Londra înainte de a se alătură Statului Islamic - a fost ucis pe 12 noiembrie, "după ce mașină în care se află a fost vizată de o lovitură cu drona în orașul Raqqa, distrugând autoturismul și omorându-l pe loc".
În revista apare și o fotografie a lui John Jihadistul, fără masca, îmbrăcat în negru, privind zâmbitor spre pământ, potrivit Ziare.com.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei