SUA avertizează: Turcia nu are undă verde pentru a intra în Siria

de Cuget Liber Joi, 10 Octombrie 2019 190
Senatorul republican Lindsey Graham, apropiat de președintele american Donald Trump, a avertizat, marți, Turcia că "nu are undă verde" pentru a intra în nord-estul Siriei, acest avertisment intervenind pe fondul unor mesaje contradictorii emise în ultimele zile de către autoritățile americane, informează France Presse. 

"Pentru guvernul turc: Nu aveți undă verde pentru a intra în nordul Siriei. Există o opoziție bipartită masivă în Congres, pe care trebuie să o vedeți ca pe o linie roșie care nu trebuie trecută", a transmis Ankarei senatorul conservator, într-un mesaj pe Twitter. 
"Dacă vreți să distrugeți ceea ce a mai rămas dintr-o relație fragilă, o invazie militară în Siria va servi în acest sens", a adăugat el. 
Președintele american Donald Trump a provocat o surpriză, duminică seara, când a anunțat retragerea trupelor americane din Siria. Turcia a afirmat, marți, că este pregătită să lanseze o nouă ofensivă în Siria împotriva miliției kurde Unitățile de apărare a poporului (YPG). Dar, acuzat până și de propria tabără de trădarea aliaților SUA, președintele Trump și-a schimbat, luni, discursul, afirmând că "va distruge complet economia Turciei dacă aceasta va merge prea departe". 


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei