SUA încep construirea unui debarcader în Fâşia Gaza

de Sorin MIHALACHE Vineri, 26 Aprilie 2024 119
Statele Unite au început construcţia unui debarcader în Gaza, a anunţat Pentagonul, un proiect menit să faciliteze livrarea de ajutoare umanitare către teritoriul palestinian bombardat şi asediat de Israel, transmite agenţia AFP.
Confruntat cu întârzierile şi blocajele Israelului în ceea ce priveşte livrarea pe uscat a ajutorului umanitar pentru locuitorii din Fâşia Gaza lovită de un dezastru umanitar, preşedintele american Joe Biden a anunţat, la începutul lunii martie, construirea unui port artificial.
„Navele militare americane au început să construiască portul temporar şi debarcaderul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Pat Ryder.
Acest port maritim temporar ar urma să permită navelor militare sau civile să îşi descarce încărcătura. Apoi, ajutorul urmează să fie adus de navele de sprijin logistic la un debarcader de pe coastă.
Oficialii americani au afirmat că acest demers nu va implica trupe terestre pe teritoriul palestinian. Cu toate acestea, soldaţii americani se vor afla în apropierea Fâşiei Gaza în timpul construirii debarcaderului, care va fi supravegheat de trupe israeliene.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei