SUA vor trimite Ucrainei 100 de drone kamikaze. Acestea pot lovi de la distanţă trupele ruse

de Isabel Andreea ANDRIEȘ Joi, 17 Martie 2022 147
Statele Unite ale Americii vor trimite Ucrainei 100 de drone kamikaze de tip Switchblade în cadrul ajutorului militar suplimentar de 800 de milioane de dolari, anunţat de către preşedintele Joe Biden, informează Politico.

Switchblade este o aşa-numită „dronă hoinară” sau dronă kamikaze, care poate sta în aer până la 30 de minute deasupra unei anumite zone, până când este direcţionată să atace o ţintă anume, de către un operator care dirijează aparatul de la distanţă.
Potrivit Digi24 drona kamikaze este lansată cu ajutorul unui tub, asemenea unui proiectil de artilerie. Switchblade are un sistem de ghidare prin GPS în timp real. Drona, încărcată cu exploziv, este proiectată să intre direct în ţinta vizată şi să o distrugă.
Modelele mai mici ale acestei drone cântăresc aproximativ 3 kilograme şi încap într-un rucsac. Modelele mai mari cântăresc în jur de 30 de kilograme şi sunt eficiente inclusiv împotriva blindatelor.
În plus, dronele americane sunt mult mai rapide decât cele turceşti Bayrakatar (folosite deja de ucraineni în cele trei săpătmâni de război) şi pot evita mai uşor sistemele de apărare antiaeriană ruseşti, precizează NBC News.
Politico notează că acordarea de SUA către Ucraina a unor astfel de arme reprezintă intrarea într-o nouă etapă a înarmării rezistenţei ucrainene în faţa invadatorilor ruşi, după ce administraţia americană a trimis, până în prezent, rachete antitanc de ultimă generaţie Javelin şi rachete antiaeriene portabile Stinger.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei