Tentativă de asasinat asupra Reginei Elisabeta a II-a!

de Cuget Liber Joi, 01 Martie 2018 459
Serviciile de informații din Noua Zeelandă au anunțat, joi, în premieră că un adolescent a încercat să o asasineze pe Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii în 1981, în timpul unei vizite în orașul Dunedin, relatează site-ul agenției Reuters.

Potrivit documentelor publicate de Serviciul de Informații și Securitate din Noua Zeelandă (SIS), Christopher Lewis, în vârstă de 17 ani, a încercat să o împuște pe regină în momentul în care suveranul britanic ieșea din mașină pentru a se deplasa către un târg științific, la 14 octombrie 1981.
Lewis a reușit să tragă un singur foc în direcția mașinii în care se afla regina, dar nimeni nu a fost rănit. În 1981, Regina Elisabeta a II-a a efectuat un turneu oficial de opt zile în Noua Zeelandă.
"Lewis intenționa să o asasineze pe regină, dar nu a avut un unghi potrivit pentru a trage, nici o armă suficient de puternică având în vedere distanța față de țintă. Investigația poliției privind incidentul armat a fost efectuată în mod discret, iar majoritatea reprezentanților mass-media au avut impresia că zgomotul a fost cauzat de un foc de artificii", se arată în raportul declasificat al serviciului de informații neozeelandez.
Christopher Lewis, descris ca fiind un tânăr "cu severe probleme psihice", nu a fost acuzat de tentativă de omor, ci doar pentru deținerea ilegală a unei arme de foc și folosirea acesteia. Incidentul a fost mușamalizat cu scopul de a evita dezvăluirea unor lacune de securitate din partea autorităților din Noua Zeelandă.
Potrivit raportului serviciului de informații, poliția l-a ținut sub supraveghere pe Lewis în timpul vizitei din 1986 a Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii în Noua Zeelandă, de teama unui nou incident.
Ulterior, Christopher Lewis a comis o serie de infracțiuni grave, inclusiv uciderea brutală a unei femei din orașul Auckland, și s-a sinucis în închisoare în 1997.
Noua Zeelandă a fost independentă de guvernarea britanică începând din 1947, dar a păstrat regina ca monarh constituțional și șef de stat, fiind monarhie constituțională bazată pe o democrație parlamentară. Regina Elisabeta a II-a a vizitat țara de zece ori, cel mai recent în 2002, scrie realitatea.nez

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei